Élet-Stílus

Polanski elszabadult Svájcból

Roman Polanski ügyvédje útján köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták, s Párizsban kiadott rövid közleményében tudatta, hogy nem kíván nyilatkozni annak kapcsán, hogy a svájci igazságügyi miniszter elutasította az Egyesült Államok kérelmét a filmrendező kiadatására.

A France Info hírrádió értesülése szerint Polanski délután egy magánrepülőgépen elhagyta Svájcot.

“Nem kívánok nyilatkozni a svájci igazságügyi minisztérium mai döntését követően. Egyszerűen csak szeretnék a szívem mélyéről köszönetet mondani mindazoknak, akik támogattak és tudatni velük, hogy ma nagyon elégedett vagyok. Mindannyiuknak hatalmas köszönet” – olvasható Polanski közleményében, amelyet ügyvédje, Hervé Temime juttatott el a sajtónak.

A jogi képviselő azt viszont nem kívánta elárulni, hol tartózkodik jelenleg a filmrendező. Polanski párizsi lakása előtt mindenesetre órák óta fotósok és tévések várakoznak.

A francia-lengyel állampolgárságú filmest szeptemberben tartóztatták le Svájcban nemzetközi elfogatóparancs alapján, amelyet az amerikai hatóságok adtak ki ellene egy 1977-ben elkövetett liliomtiprás miatt. A rendező december óta házi őrizetben várta ügyének rendeződését. Az elektromos karperecet, amelyet december 4. óta viselt, délben vették le róla a svájci hatóságok, s a filmrendező nem sokkal utána el is hagyta gstaadi házát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik