Élet-Stílus

Ötgólos győzelem a kanadaiak ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott biztos győzelmet aratott barátságos mérkőzésen a kanadaiak legjobbjai ellen.

Az augusztus végi- szeptember eleji zágrábi Európa-bajnokságra készülő hazai együttes az edzőtábori munka közepette csapott össze az észak-amerikaiakkal, akik kellőképpen felpörögve vágtak neki a négyszer nyolc percnek Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő együttesével szemben.

A kellemes tatabányai környezetben, szép számú közönség előtt zajló meccsen a két egri légiós, Feltham és Graham vezényelte kanadaiak szereztek vezetést, és a folytatásban is jól tartották magukat, de nem lehetett kérdéses a találkozó végkimenetele.

Szivós Márton egyenlítő találata után rendre egy-két góllal vezetett a hazai gárda, s a fordulás után lett először háromgólos a különbség az elsőként duplázó háromszoros olimpiai aranyérmes Biros Péter jóvoltából (6-3).

A harmadik játékrész utolsó pillanatában villant harmadszor a kétszeres ötkarikás győztes Madaras Norbert (10-6), a negyedik elején pedig a meccs gólját láthatták a nézők: a víz alatt elbújó” Szivós a kidobásra készülődő – és a magyar pólós felbukkanásától alaposan meglepődött – kanadai kapus kezéből bravúrosan ütötte a hálóba a labdát (11-6).

A jól sikerült felkészülési mérkőzésen a pekingi győztes csapat centere, Kis Gábor állította be a 13-8-as végeredményt.


Barátságos mérkőzés:

Magyarország-Kanada 13-8 (2-1, 3-2, 5-3, 3-2)
Magyar góldobók: Madaras 3, Biros, Szivós, Hosnyánszky 2-2, Varga Dénes, Hárai, Vámos, Kis 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik