Élet-Stílus

Dzsudzsák: Az egyik szemem sír, a másik nevet!

Dzsudzsák Balázst, a PSV Eindhoven magyar játékosát nem lepte meg a spanyolok világbajnoki győzelme. A sztárfocista a hollandok második helyezését is nagy sikernek tartja. Interjú az fn.hu-n.

Mit szólsz a vasárnapi vb-döntő eredményéhez?

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Én jobban szurkoltam a spanyoloknak, reálisabb volt, hogy ők győznek majd. Ők sokkal kiegyensúlyozottabban játszottak, mint a holland válogatott, és a vb-n nyújtott teljesítményük is indokolta a győzelmet. A döntő két olyan csapat küzdelme volt, akiknek jó nézni a játékát.

Szerinted miért bukták el a hollandok az aranyérmet?

A holland válogatott tudása legjavát nyújtotta, konkrét hibákat nem tudnék felsorolni. Az viszont tény, hogy náluk a védekezésben vannak a legnagyobb problémák, ennek köszönhető szerintem leginkább, hogy lecsúsztak az aranyról.

Hogy viszonyul a holland csapat a második helyezéshez?

Egyelőre nem élik meg sikerként az ezüstérmet, mert jóval korábban – mikor még csak közeledtek a világbajnokság vége felé – azt hitték, hogy nyerni fognak. Pedig nagy ugrás még ez az eredmény is a válogatottnak, visszatérést jelent a köztudatba.

Kit tartasz a hollandok legjobb játékosának?

Arjen Robbent.

Két klubtársad, André Ooijer és Ibrahim Affellay is tagja a holland válogatottnak. Tartottad velük a kapcsolatot a vb ideje alatt?

Az elején még váltottunk üzeneteket, de ahogy egyre komolyodott a verseny, már nem akartam „zaklatni” őket.

A te jövődről mit lehet tudni most?

Már zajlik a felkészülés, hétfőn jöttem vissza Hollandiába négy nap szabadság után. Kezdődnek a tárgyalások a klubcsapatokkal is, meglátjuk, hogy lesz a legjobb mindenkinek, de valószínű, hogy maradok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik