Élet-Stílus

Webb, a holland közellenség

A vb-döntőt hosszabbításban 1-0-ra elvesztő hollandok nehezen dolgozták fel a vereséget, a futballisták többsége azt emelte ki nyilatkozatában, hogy karnyújtásnyira voltak a vb-győzelemtől, ezért különösen fájó a kudarc. Az angol Howard Webb játékvezetőt aligha tüntetik ki Hollandiában.

A hollandok legjobbja, Wesley Sneijder a csapat miatt kesergett, ugyanakkor a számára talán egyszeri lehetőség elszalasztását kárhoztatta – a középpályás az Interrel gyakorlatilag mindent megnyert, amit lehetett (az olasz bajnoki- és kupaelsőség mellett a Bajnokok Ligáját), ám a világbajnokságon az utolsó pillanatban szegődött el mellőle a szerencse. Sneijder úgy vélte, az angol Howard Webb nem állt a helyzet magaslatán.

“Idén három címet nyertem, a negyedik pedig karnyújtásnyira volt; annál kijózanítóbb a kudarc. Szörnyű, elbuktuk a vb-döntőt úgy, hogy nem csak mi tehettünk róla. Egyelőre nem tudunk a jövőre gondolni, mert még éppen hogy csak elvesztettük a döntőt. Ezzel együtt büszkének kell lennünk, hihetetlen vb-t produkáltunk. Ünnepelni fogunk a szurkolóinkkal.”

A fináléban két ziccert is hibázó Arjen Robben mélyen tudása alatt játszott, de a Casillas elleni két „párbajából” az egyiken igencsak hátráltatták – az őt derekánál fogva tartó Puyol pályán maradása már azért is meglepő volt, mert az utolsó emberként szabálytalankodó spanyol bekknek volt egy sárgája.

„Amikor másodszor futottam a kapu felé, szabadrúgás – nem tudom, hogy a tizenhatoson belül vagy kívül történt-e az eset – és ezzel társuló kiállítás járt volna nekünk” – nyilatkozta Robben a Reutersnek. „A játékvezető azonban előnyszabályt ítélt, épp csak azzal nem számolt, hogy nekem már nem igazán volt hova lépnem, hisz ekkorra Casillas is ott tornyosult. Az első kimaradt ziccer teljességgel az én hibám, a másodiknál viszont hátráltattak – és akkor finoman fogalmaztam. Egy vb-döntőn elvárható lenne, hogy ne csak világklasszis játékosok játszanak, hanem a játékvezető is felnőjön az esemény színvonalához.”

Robben beismerte, hogy az első ziccert elkapkodta (MTI/EPA)

„Csalódottak és dühösek vagyunk!” Arjen Robben magánya. (MTI/EPA)

“Ez annyira kiábrándító” – mondta a football365.co.zanak nyilatkozó Dirk Kuyt. „Csalódottak és dühösek vagyunk. Soha nem szabad másokat vádolnunk, mert mindenki a saját teljesítményéért felel, ezzel együtt úgy gondolom, hogy a bíró inkább a spanyoloknak kedvezett. Végül ez a világbajnoki győzelmünkbe került.”

“Nagyon bánt, hogy nem sikerült. Olyan közel voltunk hozzá. Ha világbajnokok akarunk lenni, értékesíteni kell a helyzeteinket” – mondta könnyeivel küszködve a védő Joris Mathijsen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik