Élet-Stílus

Spanyolország nem aludt a vb-diadal után

Hétfőre virradóra Spanyolország önfeledten ünnepelte a nemzeti válogatottnak a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságon aratott győzelmét.

Madrid belvárosában, a Pase de Recoletos sugárúton elhelyezett gigantikus kivetítőn mintegy 300 ezren nézték végig a vb-döntőt a negyven fokos melegben.

A spanyol válogatott színeiben tündöklő vörös-sárga arcú, vállukon spanyol zászlót viselő szurkolók örömittas ünneplésbe kezdtek, miután a bíró lefújta a döntő csatát, amely a spanyol válogatott győzelmét hozta a hollandok felett, Andrés Iniesta góljának köszönhetően.

Spanyol drukkerek Madridban (MTI/EPA)

Spanyol drukkerek Madridban (MTI/EPA)

Könnyen meglehet, hogy emberemlékezet óta nem volt ekkora népünnepély Madrid utcáin. Ropogtak a petárdák, és színes rakéták világították meg a sötét eget. Akkor hágott tetőfokára a hangulat, amikor Iker Casillas kapus és csapatkapitány a magasba emelte a VB-trófeát. Az emberek özönlöttek az utcákra, a főváros közlekedését gyakorlatilag megbénította emberáradat, forgalmi dugók alakultak ki szerte Madridban.

A tévéközvetítésekből ítélve országszerte kirobbanó volt a hangulat, a spanyol városok főterei zsúfolásig megteltek lelkes drukkerekkel. Rengetegen ünnepeltek – spanyol zászlókat lengetve – Barcelónában is, ahol előző este több mint egymillió katalán tüntetett nagyobb autonómiát követelve Katalóniának.

Barcelonában is a nemzeti csapatot ünnepelték (MTI/EPA)

Barcelonában is a nemzeti csapatot ünnepelték (MTI/EPA)

A spanyol fociválogatott várhatóan hétfőn tér vissza Madridba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik