Élet-Stílus

Robben: a játékvezető nem volt egy klasszis

A 19. világbajnokság döntője után a hollandok joggal sérelmezték, hogy Howard Webb játékvezető döntései elsősorban őket sújtották.

A fináléban két ziccert is hibázó Arjen Robben mélyen tudása alatt játszott, ám a Casillas elleni két „párbajából” az egyiken igencsak hátráltatták – s az őt derekánál fogva tartó Puyol pályán maradása már azért is meglepő volt, mert az utolsó emberként szabálytalankodó spanyol bekknek volt már egy sárgája.

„Amikor másodszor futottam a kapu felé, szabadrúgás – nem tudom, hogy a tizenhatoson belül vagy kívül történt-e az eset – és ezzel társuló kiállítás járt volna nekünk” – nyilatkozta Robben a Reutersnek. „A játékvezető azonban előnyszabályt ítélt, épp csak azzal nem számolt, hogy nekem már nem igazán volt hova lépnem, hisz ekkorra Casillas is ott tornyosult.”

„Persze, ha elestem volna…” – folytatta a szélső. „Nos, nem estem el. Az első helyzetnél szimplán hibáztam, a második viszont nem rajtam múlott. Ha az ember vb-döntőt játszik, ahhoz nemcsak világklasszis játékosok kellenek, hanem világklasszis játékvezető is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik