Élet-Stílus

Lemosható lesz a rágógumi

Egy brit vállalkozás olyan rágógumit fejlesztett, amit egyszerű vízzel is le lehet majd mosni az utcákról.

A hírnek minden bizonnyal örülni fognak azok, akiknek már okozott bosszúságot a ragaszkodó ragacs, miután beleléptek. A most forgalomban lévő rágógumikat egyelőre csupán a szappan és a víz képes eltávolítani a cipőkről, vagy ruhaneműkből. Nagy-Britanniában különösen szomorú a helyzet: a brit közterületfenntartók évente 9000 tonna rágótól tisztítják meg az utcákat.

A rágógumik anyagához eddig mesterségesen előállított latexet is felhasználtak, ami extrém módon ragad. A brit Telegraph a napokban arról számolt be, hogy a Revolymer nevű cég olyan rágógumit tudott előállítani, melynek eltávolítása sokkal egyszerűbb, mint a most megszokott. Ezt azzal érték el, hogy egy polimerfajtát kevertek a rágó anyagába, amitől az nem ragad, ám az ízén semmiféle változás nem érződik.

Az újfajta, könnyen letisztítható rágógumira Amerikában már áldásukat adták a hivatalos szervek, most ugyanez az engedélyeztetési procedúra zajlik Európában is. Ha jóváhagyják, akkor 2011-től az öreg kontinensen is megjelenhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik