Élet-Stílus

Az elbukott döntőt gyászolja Hollandia

Traumáról és gyászról számoltak be a holland újságok internetes kiadásai a válogatott döntőbeli veresége után.

„Harmadik trauma az Oranje számára” – írta honlapján a De Telegraaf, melynek szakírója szerint „a 2010-es vb holland futballtraumaként vonul be a történelembe”. A szerző keserűen állapította meg, hogy „a németektől (1974), majd az argentinoktól (1978) elszenvedett vereség után most a spanyolokkal szemben is alulmaradt a válogatott”.

„Iniesta mélységes gyászba borította Hollandiát” – állította a másik népszerű napilap, az AD internetes kiadása. „Egy vérfagyasztó este végén egyszerűen túlságosan nehéznek bizonyult megkaparintani a világbajnoki címet, a spanyol válogatott túl jó volt, még ha ez csak a hosszabbítás második felében mutatkozott is meg” – jegyezte meg az AD.

„Egy álom véget ért” – foglalta össze a 1-0-ra elveszített döntőt a NOS állami televízió híroldala. Illusztrációként a füvön síró Wesley Sneijder fotója volt látható.

Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány

„Nagyon csalódottak vagyunk. mert közel voltunk a sikerhez. Általában nem stílusunk brutális belépőkkel operálni, de ez egy döntő volt és mindkét oldalon akadtak kemény szabálytalanságok. Az ember azért játszik, hogy győzzön, ebben sok az érzelem is. Szívesen nyertünk volna csúnya futballal is. Spanyolország a legjobb, a legjobb nyert.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik