Élet-Stílus

Del Bosque megérdemelt sikerről beszél

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya szerint több gól is születhetett volna a döntőben.

Spanyolország hosszabbítás után egy góllal legyőzte Hollandiát a dél-afrikai világbajnokság döntőjében. Az alábbiakban a két mester, valamint a gólszerző Iniesta nyilatkozatát közöljük.

“Nagyon nehezen kiharcolt győzelem volt, de fantasztikus játékosaink vannak. Még szerezhettünk volna egy vagy több gólt is. A sikert nagyon megérdemeltük. Nagyon boldog vagyok” – mondta a 69 éves Vicente del Bosque (képünkön Zsófia spanyol királyné köszönti) .

A győztes gólt szerző Andrés Iniesta haza is üzent a döntő után:

“Világbajnok! Ez hihetetlen, felfoghatatlan, egyszerűen nem találok szavakat. Ezt ki fogjuk élvezni, hiszen nagyon sok energiát öltünk ebbe a sikerbe. Üdvözlöm a családomat és köszönöm a buzdítást egész Spanyolországnak.”

Bert van Marwijk, a vesztes hollandok szövetségi kapitánya kitért csapata durva játékára is:

“Nagyon csalódottak vagyunk. Annyira közel voltunk a sikerhez, nyerhettünk volna. Általában nem stílusunk brutális belépőkkel operálni, de ez egy döntő volt, és mindkét oldalon akadtak kemény szabálytalanságok. Az ember azért játszik, hogy győzzön, ebben sok az érzelem is. Szívesen nyertünk volna csúnya futballal is. Spanyolország a legjobb, a legjobb csapat győzött” – mondta a vesztes fél edzője.

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik