Élet-Stílus

Szávay megvédte címét

A címvédő Szávay Ágnes két játszmában, kiváló játékkal nyert vasárnap a svájci Patty Schnyder ellen a 220 GDF Suez Grand Prix budapesti női tenisztorna döntőjében.

A mérkőzés 1 óra 25 percig tartott az óriási hőségben a Római Teniszakadémián.

Szávay, akárcsak a szombati elődöntőben a román Alexandra Dulgheru ellen, remek tenisszel kezdett, pillanatok alatt elhúzott 5:1-re. Ám Schnyder vártalanul feltámadt, a magyar hibázni kezdett, így azután még közel tíz percet kellett várni az első szett megnyeréséig.

Jellemző a kiélezett küzdelemre, hogy a hazai kedvenc csupán a kilencedik (!) játszmalabdáját tudta értékesíteni. A folytatásban Szávay az ötödik játékban brékelte riválisát, de a svájci azonnal visszavette, amit elveszített. A kilencedik gémben ismét a magyar jeleskedett, hatalmas adok-kapok után újra brékelőnyhöz jutott és ezúttal már nem hibázott a saját adogatásánál, övé lett a meccs.

“Nagyon örülök az újabb sikernek, csodálatos volt a hazai közönség előtt játszani és bevallom, a nehéz pillanatokban, óriási előnyt jelentett számomra a buzdítás” – fogalmazott a győztes mérkőzés után Szávay.

Szávay könnyedén védte meg címét (MTI/EPA)

Szávay könnyedén védte meg címét (MTI/EPA)

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a szombati meccs következtében kellett a másik lábát is bekötözni: “Szerencsére nem komoly, csak megelőzés.”
A magyar játékos a jövő héten a 220 ezer dollár összdíjazású, ugyancsak salakpályás prágai tornán indul, ahol szintén a hetedik kiemelt lesz.

Tavaly szintén ez a két játékos vívta a finálét. Szávay negyedik WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben.

GDF Suez Grand Prix, Budapest
– 220 ezer dollár, salak
Döntő:
Szávay (7.)-Schnyder (svájci) 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik