Élet-Stílus

Németország büszke lehet a válogatottjára

Méltósággal búcsúzott a „jövő csapata" a dél-afrikai világbajnokságtól - írták a német lapok az Uruguay elleni győztes bronzmérkőzés másnapján.

Az újságok kivétel nélkül nagy elismeréssel méltatták a német válogatott dél-afrikai eredményét, szerintük a bronzérem megszerzésével a csapat kiválóan teljesített.

A legígéretesebbnek ugyanakkor a lapok azt tartják, hogy Németország megtalálta a jövő csapatát. A német válogatott évtizedek óta nem rendelkezett olyan tehetségekkel, mint most – vélekedtek a szakértők, akik Thomas Müllert, Mesut Özilt, Sami Khedirát, Manuel Neuert, illetve Bastian Schweinsteigert és Philipp Lahmot külön is méltatták.

A kommentárok szerint ez a csapat nem csupán minden idők egyik legfiatalabb és legtöbb tehetségből álló Nationalelfje volt, de nagy erényének számított a sok átadásos, olykor szemet gyönyörködtető, taktikus játék, a hagyományos német labdarúgás valóságos megreformálása, továbbá az a szellem, amelyhez hasonlóról német válogatott régóta nem tett tanúbizonyságot.

Az újságok a dicséret hangján szólnak arról is, hogy a Spanyolországtól – egyébként megérdemelten… – elszenvedett vereség után a fiatal csapat képes volt ismét talpra állni. „Ez a csapat emelt fővel, méltósággal búcsúzott Dél-Afrikától, és Németország büszke lehet válogatottjára” – hangsúlyozta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

A lapok, illetve a szakértők szerint a legfőbb feladat most annak biztosítása, hogy Joachim Löw legénysége a megkezdett úton haladjon tovább. Ehhez persze elsőként maradásra kellene a szövetségi edzőt. Theo Zwanziger, a német szövetség (DFB) elnöke egy vasárnapi interjúban azt hangsúlyozta: mindent elkövet ennek érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik