Élet-Stílus

A vb három legjobb fiatalja

A FIFA nyilvánosságra hozta a dél-afrikai világbajnokság legjobb fiatal játékosainak jelöltlistáját.

A legjobb 21 éven aluli jelöltek között három olyan futballista kapott helyet, akikre a vb kezdetéig kevesen figyeltek fel. A teljesítményük alapján a jövő róluk szól majd. A jelöltek közül a győztest a döntő után hirdetik ki.

Thomas Müller – Németország: A Bayern fiatalja első válogatott meccsét idén márciusban játszotta (éppen Argentína ellen). A játékos a vb-n a szurkolók legnagyobb kedvence lett, bátor és technikás megmozdulásaival, amelyek célravezetőek is. Vezeti a kanadai táblázatot: 4 góllal és 3 gólpasszal.

Giovanni Dos Santos – Mexikó: Ő is csak 21 éves, de már most az egyik legismertebb mexikói labdarúgó. Megjárta a Barcelonát is de jelenleg a török Galataseraiban játszik kölcsönszerződés révén. Ezen a vb-n is megmutatta, hogy sokáig lehet a közép-amerikai csapat alapembere.

Andre Ayew – Ghana: elképesztően fiatal mégis kiforrott játékos, a nagy Abedi Pelé gyermeke. Már a tavaly ifjúsági vb során megmutatta magát, ahol Ghána csapatával megnyerték a tornát. Pontosságára jellemző, hogy passzainak 85 százaléka pontos volt a dél-afrikai torna során.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik