Élet-Stílus

Jobb volt Spanyolország, de a németeké a jövő

Az elődöntőben megbotló német csapat tagjai elismerik, hogy Spanyolország megérdemelten jutott a fináléba, ennek ellenére nagy jövőt jósolnak maguknak.

A német válogatott nemcsak a pályán, azon kívül is egységes. Az elveszített elődöntő után megszólalók elismerik, hogy Spanyolország jobb volt a Nationalelfnél, mint ahogy abban is tökéletesen egyetértenek, hogy fiatal csapatuk fényes jövő előtt áll.

„Dühös vagyok az elszalasztott lehetőség miatt, hiszen nagyon közel voltunk a világbajnoki döntőhöz. A spanyol csapat jól játszott, mi csak üldöztük a labdát, alig volt helyzetünk a meccsen” – nyilatkozta Bastian Schweinsteiger, aki állítja, Spanyolország jobb csapat a kieséses szakaszban tönkrevert Angliánál és Argentínánál. „Nekünk fiatal csapatunk van, amely nagy jövő előtt áll” – tette hozzá a Bayern középpályása.

Ez utóbbit emelte ki Oliver Bierhoff csapatmenedzser, aki az elődöntőben elszenvedett 1-0-ás vereséggel együtt is maximálisan elégedett a torna során látványos és eredményes futballal előrukkoló válogatottal. „El kell ismernünk, hogy Spanyolország jobb volt, ezzel együtt büszkék lehetünk a csapatunkra, amely sok örömet szerzett a szurkolóknak, egyúttal bebizonyította, nagy lehetőségek rejlenek benne” – mondta az 1996-os, angliai Európa-bajnokságon szó szerint aranygólt szerző sportvezető.

Jobb volt Spanyolország, de a németeké a jövő 1

„Próbáltuk lassítani a játékot és tartani a labdát, de az sem nagyon jött össze, többnyire védekezésre kényszerültünk” – mondta Miroslav Klose, aki ezúttal nem volt veszélyes a kapura, így továbbra is 14 világbajnoki gólnál tart, de az Uruguay elleni bronzmeccsen még beérheti, sőt, akár meg is előzheti a 15 góllal örökranglista-vezető brazil Ronaldót.

Amennyiben a német válogatott a szombati helyosztón a korábban látott és megcsodált arcát mutatja, és nyer, úgy zsinórban harmadik világbajnokságát zárja érmesként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik