Élet-Stílus

David Villa: világbajnokok akarunk lenni!

Vicente del Bosque és David Villa, a spanyolok kapitánya, illetve csatára kijelentette: cél a világbajnoki cím.

„A játékosok tökéletesen megoldották a feladatukat” – értékelte röviden az elődöntőben látottakat a spanyolok szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque, aki jelezte, innentől kezdve már a csak a következő feladatra, jelesül, a vasárnapi döntőre koncentrál.

„Már csak az előttünk álló újabb feladatra figyelünk, megpróbáljuk elhódítani a trófeát. Felettébb biztató, hogy a csapat fizikai állapota kiváló, és a formájára sem lehet panasz…” – tette hozzá a szakember, aki elsőként vezette vb-döntőbe a spanyol armadát, amely duplázhat, lévén két évvel ezelőtt az Eb-aranyat már begyűjtötte.

„Arra van a dobogó teteje?

„Arra van a dobogó teteje?” (MTI/EPA)

„Jól védekeztünk, jól támadtunk, így elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna” – jegyezte meg a spanyolok támadója, David Villa, aki helyett ezúttal Carles Puyol lőtte, pardon: fejelte tovább a spanyol csapatot.

„Hálásak vagyunk Puyolnak, miután döntőbe juttatott minket. A finálé volt a célunk, a csapat rá is szolgált erre, de többet akarunk. Világbajnokok szeretnénk lenni” – tette hozzá a gólkirályi címért is versenyben lévő, Dél-Afrikában öt gólnál járó David Villa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik