Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: jól van a fejbe rúgott holland

Jól van a világbajnokság keddi elődöntőjében fejbe rúgott holland De Zeeuw, akinek a csapattársa, Van Bronckhorst a fináléban búcsúzik a válogatottól. A szövetségi kapitány szerint Hollandia még nem jutott útja végére. Rövid hírek a világbajnokságról.

Szépség és szörnyeteg

Egy internetes közösségi oldal, a beautifulpeople.com szerint az olasz válogatottat erősítő Fabio Cannavaro a legszebb, míg az ugyancsak korán kiesett angoloknál szereplő Wayne Rooney a legcsúnyább a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság résztvevői közül.

Ez minden idők harmadik legnézettebb vb-je

A keddi Hollandia-Uruguay elődöntővel bezárólag 2,997 millió szurkoló látta a helyszínen a világbajnokság mérkőzéseit, így szerdán a Németország-Spanyolország mérkőzésen a nézettség átlépi a 3 milliós határt. A FIFA közlése szerint a 61 meccsen 49 134 fő volt az átlagnézőszám, s már biztos, hogy ez minden idők harmadik leglátogatottabb vb-je.

Jól van a védő

Kedden kórházba vitték, ám nem szenvedett súlyos sérülést a holland Demy de Zeeuw, akit a keddi elődöntőben rúgott fejbe Martin Caceres, az uruguayiak védője.

Jutalmazták a ghánaiakat

Fejenként húszezer dollár prémiumot kapnak ghánai játékosok. „Annak ellenére, hogy nem hoztátok haza a kupát, megnyertétek az afrikai szíveket” – nyilatkozta John Atta Mills államfő. Ghána a negyeddöntőben büntetőkkel maradt alul Uruguayjal szemben.

Még egy mecset kell nyerni

„Nagyszerű, hogy 32 év után újra döntőbe kerültünk. Nagy dolgot értünk el, de még nem vagyunk az út végén, egy meccset még nyernünk kell” – nyilatkozta a döntőbe jutott hollandok szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk, aki elérte azt a bravúrt, hogy csapata a selejtezőben és a dél-afrikai tornán is valamennyi meccsét megnyerve lett finalista.

Döntőben búcsúzik

Giovanni van Bronckhorst, a hollandok veterán védője kijelentette, hogy adöntő lesz az utolsó meccse a válogatottban. „Remélem, hogy az lesz életem legszebb mérkőzése” – mondta Van Bronckhorst, aki 105 alkalommal szerepelt nemzeti csapatban, s ezeken hat gólt szerzett – ezek közül vélhetően a legszebbet az Uruguay elleni előöntőben.

Pontosság, fegyelem, szórakozás

Három szóban foglalta össze hitvallását Laurent Blanc, a francia válogatott új szövetségi kapitánya: „pontosság, fegyelem, szórakozás.” A játékosként világ- és Európa-bajnok szakemberről már – a franciák számára borzasztóan sikerült – a dél-afrikai világbajnokság előtt tudni lehetett, hogy ő váltja majd a torna után Raymond Domenechet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik