Élet-Stílus

Örömmámor és randalírozás Hollandiában

Randalírozással kísért örömmámor fogadta Hollandiában, hogy a válogatott bejutott a vb döntőjébe.

Hágában 18 szurkolót tartóztattak le, akik petárdákkal és kövekkel támadtak a lovas rendőrökre, továbbá kukákat gyújtottak fel, miután Hollandia bejutott a vb-döntőbe. Az emberek több városban is pezsgősüvegekkel másztak fel lámpaoszlopokra, vagy éppen a hajócsatornákba ugráltak örömükben. Amszterdam központjában 80 ezren ünnepeltek.

A kimutatások szerint hollandok 800 ezer SMS-t küldtek, valamint 900 ezer hívást indítottak kedd este, és 11 millióan (az ország lakosságának 70 százaléka) nézték a vb-elődöntőt a televízióban, amelyen a narancsmezesek 3-2-re győzték le Uruguayt.

„Nagy dolgot értünk el, de még nem vagyunk az út végén, egy meccset még nyernünk kell a vb-n” – nyilatkozta a szövetségi kapitány, Bert van Marwijk.

Hollandia harmadszor jutott döntőbe világbajnokságon, igaz, 1974-ben és 1978-ban is elbukott az utolsó akadályban: az adott torna házigazdáival, Nyugat-Németország, illetve Argentínával szemben maradt alul. Van Marwijk alakulata Dél-Afrikában úgy jutott el a döntőig, hogy a selejtezősorozatban és a tornán is valamennyi meccsét megnyerte.

A legújabb siker után a legnépszerűbb lap, a Telegraaf címlapján egy oroszlánt (az ország címerállata) jelentetett meg, amely azt kiabálja, hogy „Finale”, a mellékelt fotón pedig többek között Wesley Sneijder és Giovanni van Bronckhorst ünnepel.

Alighogy véget ért az elődöntő, az Air France-KLM légitársaság jelezte, extra járatokat indít a hétvégén Johannesburgba, három járat Amszterdamból, egy Párizsból indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik