Élet-Stílus

Divatban az ártatlan babaszemek

Noha őrületes divat a tengerentúlon, az orvosok figyelmeztetnek: aki rendszeresen anime-figurák szemeit utánzó kontaktlencsét hord, a vakságot kockáztatja.

A „circle lenses” azzal nyerte meg a fiatalokat, hogy látványosan megnöveli az íriszt, így nagy, babaszemeket kölcsönöz viselőjének. A lencse titka egyszerű: nagyobb, mint a normális kontaktlencsék többsége, így nem csak az íriszt fedi le, hanem túllóg a szemgolyó többi részére is. A hatást az igazán elszántak azzal tetézhetik, ha színes lencsét választanak: a kollekciót pink, lila és neonzöld darabok teszik teljessé.

A trend Ázsiából indult, ahol, ahogy Michelle Phan, a Lancom sminkese elmondja különösen nagy figyelmet szentelnek a szemeknek. Az anime-szemek mára már Amerikában hódítanak és lassan birtokba veszi Európát is: főleg, hogy olyan hírességek is előszeretettel használják, mint Lady Gaga. Az énekesnő, a Bad Romance klipjében nagyíttatta ilyen módon íriszét.

Az amerikai orvosok azonban figyelmeztetnek, hogy az interneten vásárolt, megkérdőjelezhető minőségű termékek, akár vakságot is okozhatnak. A tengerentúlon kontaktlencséhez csak az juthat, akinek felírják, így a legtöbben az interneten próbálják beszerezni a terméket. Egy rosszul felrakott, vagy gyenge minőségű darab azonban visszafordíthatatlan károsodást okoz a szemben.

Lady Gaga – Bad Romance:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik