Élet-Stílus

Van Marwijk nem szeretne pofára esni

Az elbizakodottságtól óvja játékosait a holland kapitány.

Hollandia a világbajnoki sorozatban tizenhárom mérkőzést nyert egymás után, ebből nyolcat a selejtezőben, ötöt Dél-Afrikában. Sneijderék a negyeddöntőben a brazilokat is búcsúztatták, ezért most sokan úgy gondolják, Uruguay sem lehet számukra akadály. Magas lóról lehet nagyot esni – ez járhat Bert van Marwijk szövetségi kapitány fejében is, aki óvja csapatát a túlzott elbizakodottságtól.

“Ismerjük a múltat. Két évvel ezelőtt az Európa-bajnokságon legyőztük Olaszországot és Franciaországot is, mindenki azt gondolta, hogy mi leszünk a bajnokok, de még a negyeddöntőt sem éltük túl, mert azt hittük, már tovább is jutottunk.” – idézte fel a rossz emlékeket van Marwijk.

“Ez az amit próbáltam világossá tenni, hogy most ennek másképp kell történnie. Eddig a játékosok megmutatták, hogy nagyon jól felkészültek, de most egy újabb fontos próba következik. Már sokat láttuk Uruguayt játszani, és ismerem is néhány játékosukat. Nagyon veszélyes mérkőzés vár ránk. Nem véletlenül jutottak be az elődöntőbe, most is nagyon oda kell figyelnünk, és nem szabad azt hinni, hogy már tovább is léptünk” – figyelmeztetett a szövetségi kapitány.

A holland válogatott 1974-ben, a csoportmérkőzések során mérkőzött Uruguay ellen világbajnoki találkozón, és győzött 2-0-ra, majd a döntőig menetelt.

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik