Élet-Stílus

Mit jósolt a polip német-spanyolra?

Paul, a futballjós polip alaposan ráijesztett a német szurkolókra.

Az oberhauseni óceánium kétéves polipja, ahogy eddig valamennyi német meccs előtt, a spanyolok elleni elődöntőt megelőzően is jósolt. A Paulnak eddig valamennyi tippje bejött, a németek azonban nyilván szeretnék, ha a most az egyszer tévedne, hiszen kedden a spanyol zászlóval díszített etetőből vette el a táplálékot – bár ő ezt nyilván nem tudja -, de ezzel egyben az Európa-bajnok Spanyolország továbbjutására is jósolt.

Az állat gondozói – mint mindig – ezúttal is a küzdő felek zászlóival megjelölt két urnát a nemzeti szövetség (FIFA) által előre meghatározott pályaválasztói sorrendben tették egymás mellé, s azokban egyforma táplálék, kagyló volt. Paul minig annak a csapatnak az „etetőjéből” falatozott, amely végül megnyerte a soros, német vonatkozású meccset.

A futballjós polip eltalálta, hogy a németek legyőzik az ausztrálokat (4-0), a ghánaiakat (1-0), majd az angolokat (4-1) és az argentinokat (4-0) is, de a szerbek elleni vereséget (0-1) is előre „megmondta”. Ezek után kezdhetnek nagyon aggódni Németországban.

A polip döntését több helyi televíziós adó is élőben közvetítette, de a kommentátorok felhívták a figyelmet arra, hogy Paul korábban már tévedett egyszer: a 2008-as Európa-bajnokság döntője előtt a németeket választotta, de végül a spanyolok nyertek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik