Élet-Stílus

Pique: most a németek az esélyesek

A spanyolok hátvédje szerint 2008 óta megváltoztak az erőviszonyok.

Spanyolország 1950 után ismét a világbajnokság legjobb négy csapata közé verekedte magát, ám a hátvéd Gerard Pique szerint téved az, aki a 2008-as Eb-döntő alapján képzeli el a szerdán esedékes vb-elődöntőt. Két éve a kontinentális bajnokság fináléjában Spanyolország viszonylag könnyedén győzte le Németországot.

A spanyolok remek szereplésével elégedett Pique szerint a németek formája alapján ezúttal nem csapata az összecsapás esélyese, a találkozón egy-egy apró mozzanat is dönthet.

„Nagyon örülök a csapatnak, annak amit elértünk” – válaszolt Pique a The Mirrornak. „Első alkalommal vagyunk elődöntősök (hatvan éve négyes csoport előzte meg a döntőt), és hatalmas dolog történelmi tettet végrehajtani. A német csapat nehéz, nagyon erős, rengeteg kvalitással. Nagyon sok a jó játékosuk, nehéz lesz megállítani őket.”

„Egy elődöntőben már nincs kifejezett esélyes, de a németek játéka önmagáért beszél. Az angolok elleni 4-1, s pláne az Argentína elleni 4-0 azt mutatja, hogy kiválóak. De majd meglátjuk. 2008-hoz képest mindkét csapatban sok az új játékos, már ezért is más lesz az összecsapás. A németeknél nagyon jók a fiatalok, Özil, Müller és Khedira máris klasszis.”

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik