Élet-Stílus

Németül beszélne a Real Madrid

A nyáron további erősítéseket tervező Real Madrid három játékost is vinne a világbajnokságon eddig mindent – az ellenfeleket és a papírformát is – borító német válogatottból.

A spanyolok elnöke, Florentino Perez a Nationalelf két fiatal üdvöskéjére, Mesut Özilre és Thomas Müllerre költené a pénzt. A klub első embere előbbit „látványosan játszó, tipikus közönségkedvenc” futballistának, mi több az ASnak a „jó értelemben vett új Kakának” nevezte, míg utóbbitól azt várná, hogy idei formáját és góllövői attitűdjét Madridba is átmentse.

Az elnökkel szemben a Marcának nyilatkozó Jose Mourinho már régóta azt bizonygatja, hogy a madridi középpályán igazi előrelépést jelentene Bastian Schweinsteiger megszerzése. A németek védekező középpályása/hátsó irányítója már régóta a portugál egyik kedvence, így nyáron alighanem mindent megtesz azért, hogy a bajort a spanyol fővárosba csábítsa. A madridiak dolgát nehezítheti a Real és a Bayern közötti „hagyomány”: a müncheniek korábban idegenlégiósukat, Franck Ribéryt sem engedték el – így a két saját nevelésű futballistájuk, Müller és Schweinsteiger esetén még inkább várható a németek ellenkezése.

A két fiatal nem nyilatkozott a Real érdeklődésével kapcsolatban, ellenben az elődöntő előtti sajtótájékoztatón Schweinsteiger az újságírók kérdésére állította, kedveli a fehér színt – a futballista ezzel dodonai választ adott, hisz a Real illetve a német válogatott is többnyire fehér mezben játszik.

Schweinsteiger: a fehér a kedvenc színe (MTI/EPA)

Schweinsteiger: a fehér a kedvenc színe (MTI/EPA)

Az Argentína elleni találkozón a mezőny legjobbjának választott középpályás a spanyolok elleni elődöntőről is beszélt.
“2006-ban harmadikok lettünk a vb-n, két évvel később pedig a második helyen végeztünk az Európa-bajnokságon, szóval valami hiányzott, amit remélem, most befejezünk. Csodálatos dolog lenne visszatérni Berlinbe úgy, hogy több ezer drukkerrel együtt ünnepelhetünk” – nyilatkozta a Nationalelf motorja. “Nem akarok úgy visszamenni, hogy nem tudok semmit felmutatni, kétszer már megtettem”.

“Természetesen mindig rossz élmény egy elveszített döntő, és csalódott is miatta az ember, ugyanakkor a spanyolok akkor jobbak voltak. Igaz, hogy csak 1-0 lett a vége, de ellenfelünknek számos helyzete volt még” – mondta Schweinsteiger. “Papíron jobb csapatuk van most is, de úgy érzem, ezúttal több esélyünk van. Sok új arc játszik nálunk, más karakterű futballisták. Spanyolország viszont ezen a vb-n egyelőre még nem játszott úgy, ahogyan azt a szurkolói elvárták, ennek ellenére nyerni tudott” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik