Élet-Stílus

Az öltözőben bulizott Merkel a játékosokkal

Az Argentína elleni győzelem után együtt sörözött a játékosokkal az öltözőben Angela Merkel német kancellár.

A vasárnapi német sajtó értesülése szerint a csapat tagjai – a 2006-os világbajnokságra emlékezve – beszédet vártak a kancellártól, aki azonban a meghatottságtól könnyeivel küszködve csak annyit tudott mondani: “Ez egy álom volt.”

Az újságok ebben kivétel nélkül egyetértettek az általuk az elmúlt napokban az elnökválasztás viszontagságai miatt rendkívül élesen bírált Merkellel úgy értékelve, hogy – amint a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung fogalmazott – Németországnak “álomcsapata” van.

A Welt am Sonntag a 4-0-ás győzelem kapcsán Németország legszebb tangójáról írt, a Bild am Sonntag pedig arról, hogy az országnak ismét vannak hősei.

A Der Tagesspiegel pedig az újabb nyári mesét vetítette elő, a lapokból azonban meglehetősen óvatosan ugyan, de egyértelműen kicsengett, hogy a négy évvel ezelőtti harmadik helynél ezúttal többre, azaz arra számítanak, hogy 1954, 1974 és 1990 után Németország megszerzi negyedik világbajnoki címét.

A lapok egyértelműen a középpályás Bastian Schweinsteigert nevezték a csapat lelkének, a Bayern München 1984-ben született középpályását a világ egyik legjobb labdarúgójának minősítve.

A világbajnokság előtt a német szakértők többsége úgy vélekedett, hogy a spanyolok jelenleg a világ legjobbjai, és ők a fő esélyesek. Az Argentína elleni kiütéses győzelem után ugyanakkor az általános vélekedés az, hogy a jelenlegi német válogatott az elődöntőben képes Spanyolország legyőzésére. Sőt még többre is, de bárhogy is alakulnak a dolgok, a fiatal és tehetséges válogatott nagy menetelése még csak most kezdődött – írták a vasárnapi német újságok.

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik