Élet-Stílus

Maradona: mintha arcon rúgtak volna

Könnyen elképzelhető, hogy Diego Maradona a németek ellen 4-0-ra elveszített vb-negyeddöntőben ült utoljára szövetségi kapitányként az argentin válogatott kispadján.

„Nagyon csalódott vagyok. 1982-ben játékosként átéltem hasonlót, de akkor még túl fiatal voltam, és nem tehettem a kiesés ellen. Most nem sokára ötven leszek, és életemben nem volt még ilyen szörnyű napom. Olyan volt, mintha arcon rúgtak volna. Nem tudom, mi volt baj, gyengén játszottunk, nem voltunk kreatívak, én is erőtlen voltam, nem tudtam hatással lenni a meccsre” – nyilatkozta Diego Maradona argentin szövetségi kapitány a németek ellen 4-0-ra elveszített vb-negyeddöntőt követően.

Argentína 1974 óta nem szaladt bele ekkora pofonba világbajnokságon, akkor a hollandok szintén négyet számoltak az Albicelestére. Az „Isteni Diego”, akit a vb-selejtezők alatt is már élesen kritizálták hazájában, nem tudta megmondani, hogy marad-e kapitány.
Maradona: mintha arcon rúgtak volna 1

„Akár már vasárnap felállhatok, de még nem gondolkoztam a jövőn, meglátjuk, mi történik. A családommal és a játékosokkal is át kell beszélnem ezt a dolgot” – tette hozzá Maradona, akivel kapcsolatban sokszor felmerült, hogy edzőként kevés a tapasztalata, és a negyeddöntőben taktikailag egyértelműen alulmaradt a német Joachim Löwvel szemben. Holott a szombati meccs előtt úgy nyilatkozott: Argentína biztosan elődöntős lesz, Németország világbajnoksága pedig véget ér. Nos, épp fordítva sült el…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik