Élet-Stílus

Magyarok nyertek Wimbledonban

A 13. helyen kiemelt Fucsovics Márton nyerte meg a fiú egyest a juniorok versenyében a wimbledoni teniszbajnokságon. A junior női párosban Babos Tímea és Sloane Stephens győzött.

Fucsovics a vasárnapi döntőben az ausztrál Benjamin Mitchell ellen győzött két játszmában, 1 óra 17 perc alatt. A junior fiúk között első ízben nyert magyar teniszező Wimbledonban, korábban 1948-ban Vad Dezső, a későbbi kitűnő sportújságíró jutott el a fináléig az angol nyílt bajnokság ifjúsági versenyében.

Az első játszmát nagy csatában 45 perc alatt nyerte meg a 18 esztendős Fucsovics, aztán a másodikban 3:0-ás előnyhöz jutott. Riválisa kiegyenlített (3:3), majd a magyar játékos 5:4-nél – ellenfele adogatásánál – két meccslabdához jutott. Az elsőt még hárította az ausztrál, ám a másodiknál hibázott, és ezzel eldőlt a meccs.

Magyarok nyertek Wimbledonban 1

Babos Tímea és az amerikai Sloane Stephens három játszmában nyert az Irina Kromacseva, Elina Szvitolina orosz, ukrán duó ellen a juniorok versenyének döntőjében. Babosék, akik az idén megnyerték a Roland Garrost is, az első játszmát hatalmas csatában – rövidített játékban – veszítették el, ám a folytatásban könnyedén kiegyenlítettek, majd simán megnyerték a meccset.

A 16 esztendős játékos a jövő héten a Római Teniszakadémián esedékes, 220 ezer dollár összdíjazású viadalon lép pályára.

angol nyílt teniszbajnokság, wimbledon

Junior férfi egyes, döntő:
Fucsovics Márton (13.)-Benjamin Mitchell (ausztrál) 6:4, 6:4

Leány páros:
Babos Tímea, Sloane Stephens (magyar, amerikai, 4.)-Irina Kromacseva, Elina Szvitolina (orosz, ukrán, 1.) 6:7, 6:2, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik