Élet-Stílus

Brazil lapok az argentin kiesésről: hahaha!

A nemzetközi sajtó is megdöbbent az argentinokra mért német csapás mértékén, Brazíliában, Olaszországban és Spanyolországban Joachim Löw ifjait éltették, Argentínában a fásultság az úr.

Argentínában mértéktelen apátia uralkodott el a sportsajtóban, az Ole szomorúságról és könnyekről számolt be, megemlítve, hogy akárcsak négy éve, az Albiceleste ismét a németeken akadt fenn „ezúttal azonban megalázó volt a különbség”.

A Clarín szerint „Argentína a nyolc között búcsúzott a vb-től,…húsz éve várunk az elődöntőre, hiába”. A La Nación is az elmúlt húsz esztendő sikertelenségén kesergett, mivel „Németország megsemmisítő erejű csapással harcolta ki az elődöntőt”. A Pagína 12 szakírója úgy vélte „a két csapat között elsősorban támadásban mutatkozott szakadéknyi különbség”.

Ami Argentínában ború, az egy nappal korábban szintén kisebb tragédián áteső Brazíliában derű, a Globoesporte a „Hahahahahahaha!” címmel adózott az argentin „mohács” előtt – hangsúlyozva, hogy „pazar előadásával Németország kiütötte Argentínát”.

A német szurkolók is üzentek Maradonának (MTI/EPA)

A német szurkolók is üzentek Maradonának (MTI/EPA)

Az O Globo írója szerint „mindenki jól jár azzal, hogy „Maradona nem vetkőzik le” (az egykori klasszis korábban ezt ígérte egy esetleges vb-diadal esetére), a Folha do Sao Paulo pedig úgy vélte „Argentína a játék minden elemében alárendelt szerepet játszott; a világ legjobb játékosa, Lionel Messi csalódást keltően tűnt el, mondhatni, diszkrét volt.” A Lancenet elsősorban a brazil kiesés fölött pálcát törő Maradonát hibáztatta, megemlítve, hogy az argentin csapat – akárcsak a brazil – komoly újjáépítés előtt áll.

Olaszországban a La Gazzetta dello Sport „Német előadás, Argentínát megalázták” című összefoglalójában fantasztikusnak nevezte a német gárdát, amelyik a középpályát „maximális kontroll alatt tartotta, s ez döntőnek bizonyult” , ugyanakkor a németek kiegyensúlyozott vb-szereplésre is felhívta a figyelmet: „Németország 1966 óta 12 világbajnokságon kilencszer jutott a legjobb négy közé, ez elképesztő.”

A Corriere dello Sport is „német gálát” emlegetett, míg a Tuttosport „Panter de oro”-nak, aranytanknak nevezte Joachim Löw csapatát, de a La Repubblica sem fukarkodott a nagy rivális méltató jelzőkkel, megemlítve viszont, hogy „Messi mintha nem is játszott volna, a németek olyannyira kikapcsolták a játékból.”

Marca: csapatát hazaküldték, megalázták, nevetségessé tették (MTI/EPA)

Marca: csapatát hazaküldték, megalázták, nevetségessé tették (MTI/EPA)

A BBC internetes oldala a „világ legalulértékeltebb támadóját, Klosét” méltatta, hangsúlyozva, hogy a vb-ken rúgott gólok tekintetében a legendás Gerd Müllert beérő csatár már Ronaldo 15 góljától is csak egy találatra került. A francia L’Equipe „minden igényt kielégítő német koncertet” emlegetett. Spanyolországban is elismeréssel adóztak az európaiak teljesítményének, az AS stílszerűen „németül” – „Grossen Chorreen!” – emlékezett meg a találkozóról, kiemelve, hogy a „nagyszerű németek ellen Argentína válasz nélkül maradt”, míg a Marca szerint „Maradona argentin csapatát hazaküldték, megalázták és nevetségessé tették”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik