Élet-Stílus

Gyan: „Talpra fogok állni”

Asamoah Gyan Afrika hőse lehetett volna, ha az Uruguay negyeddöntő 122. percében értékesíti a Luis Suárez kezezése miatt megítélt büntetőt.

Asamoah Gyan történelmet írhatott volna, amennyiben értékesíti a büntetőjét a 122. percben, de a lécre vágta a labdát, így afrikai csapat számára továbbra is elérhetetlen a vb-elődöntő. Gyan a büntetőpárbajban ugyan kíméletlenül a jobb felső sarokba vágta a labdát, ennek ellenére vigasztalhatatlan volt a meccs után, szinte őrjöngve írt a gyepen, két ember is csak nehezen tudta onnan felhúzni. Később már lehiggadva nyilatkozott.

„Ilyen a futball, a lábamban volt a továbbjutás, erre Suárez lett a hős az országában. Talpra fogok állni, mert mentálisan erős vagyok. Ezt jelzi, hogy volt lelkierőm és bátorságom elvállalni a tizenegyest azután, ami történt, de ez magától értetődő volt a számomra, hiszen ki voltam jelölve erre a feladatra” – nyilatkozta Asamoah Gyan, aki a szerbek és az ausztrálok ellen gond nélkül rúgta a labdát a kapuba a tizenegyes pontról.

A ghánaiak szerb szakvezetője, Milovan Rajevac a mérkőzés után úgy vélte, az elrontott tizenegyesen múlott a továbbjutás, miután szétlövésben már Uruguaynál volt a lélektani előny. Ugyanakkor sem a szövetségi kapitány, sem a társai nem haragszanak Gyanra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik