Élet-Stílus

Dunga lemond?

A Hollandia elleni vereség után Carlos Dunga magára vállalta a felelősséget, és megszellőztette távozását. A brazil válogatott 2006 után ismét a legjobb nyolc között esett ki a vb-n, négy éve ez Carlos Alberto Parreira állásába került.

Dunga irányításával a már akkor is defenzív taktikát választó brazilok 2007-ben Copa Americát nyertek: ez volt az egykori védekező középpályás karrierjének csúcspontja, hisz a döntőben az addig remeklő Argentínát 3-0-ra lelépték. 2009-ben Konföderációs-kupát nyertek úgy, hogy közben a regnáló
világbajnokot, Olaszországot 3-0-ra kiütötték; a vb-re a
selejtezőcsoport első helyezettjeként jutottak ki.

Dunga 2006 júliusában váltotta Carlos Alberto Parreirát, miután a gárda búcsúzni kényszerült a 2006-os vb negyeddöntőjében. Kinevezése kisebb meglepetést okozott, mert korábban még sehol sem dolgozott trénerként. A játékosként 1994-ben világbajnok szakember első döntései között szerepelt megválni olyan sztároktól, mint Cafu, Ronaldo, vagy Roberto Carlos. Később Ronaldinhóval is megromlott a viszonya, így a dél-afrikai tornára nem hívta meg a Milan középpályását.

“Már kinevezésemkor is négyéves periódusban állapodtunk meg. Nagyon szép és boldog négy év volt, jó volt brazil szövetségi kapitánynak lenni; ebből adódóan a felelősség is a legnagyobb – és én tudom ezt” – fogalmazott a 46 esztendős szakvezető. “Mindannyian tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk. Az első félidőben lényegesen jobban játszottunk mint a szünet után, egyszerűen képtelenek voltunk tartani a ritmust. Szomorú és nehéz, azt hiszem, senki sincs felkészülve a vereségre.

„Ha egy csapat elveszti a koncentrációját, megbűnhődik” – összegzett az 1994-es aranyérmes. „Minden vb-meccs legalább 90 percig tart, és ezalatt rengeteg kis részlet dönthet.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik