Élet-Stílus

Dráma a négyzeten – pénteki vébé gólok

Az első két negyeddöntő bővelkedett az izgalmakban, ha lemaradtál róla, fusd át összefoglalónkat.

Hollandia és Brazília előrehozott döntője vezette fel a pénteki napot a világbajnokságon, és ahogy azt a legmerészebb álmaikban reméltük, hajtós, nyíltsisakos küzdelmet láthattunk. Robinho szerzett vezetést már a 10. percben a később negatív főhőssé váló Felipe Melo briliáns passza után. Ezt követően a dél-amerikaiak már az első 45 percben eldönthették volna a továbbjutás sorsát, de nem tették és erre ráfizettek.

Fordulás után előbb Melo öngólt lőtt – így ő lett az első brazil, aki a saját kapujába talált vébé-meccsen -, majd végignézte, ahogy nem épp a fejesgóljairól híres Sneijder közelről a hálóba bólint, megfordítva az állást. A pocsék szezont futó Juve középpályás a 73. minutumban tette fel a koronát idei teljesítményére, előbb felrúgta Robbent, majd megtaposta a szerinte színlelő ellenfelet amiért villant is a piros. Az egyenlítés már nem sikerült a társaknak, így némi meglepetésre Brazília már a legjobb nyolc között elvérzett.

Eredmény:
Hollandia – Brazília 2-1 (Melo 53. – öngól, Sneijder 68 ill. Robinho 10.)

Netherlands v Brazil

Maria | MySpace Video

A második meccs ha lehet még izgalmasabbra sikerült. Az első félidőben Uruguay tűnt dominánsabbnak, azonban Suarezéknek egyszerűen nem sikerült a kapuba találniuk, míg Ghána megnyomta az első 45 perc végét, Muntari pedig jó 35 méterről kilőtte az alsó sarkot, Muslera hiába vetődött.

A második felvonásban aztán Forlán egyenlített szabadrúgásból, majd az uruk megnyerhették volna a meccset, erre azonban sem a rendes játékidő, sem a hosszabbítás nem volt elég. A ráadás végén ráadásul Ghána első afrikai csapatként kiharcolhatta volna az elődöntőt, de miután a 121. percben Suarez kézzel kiütötte Asamoah fejesét a gólvonalról – járt is érte jogosan a piros -, Gyan a lécre vágta a büntetőt.

A pontrúgásoknál aztán uruguayi részről csak egy embere, Pereira hibázott, míg a túloldalon Mensah és Adiyiah próbálkozását is fogta Muslera, így a dél-amerikai csapat jutott a legjobb négy közé.

Eredmény:
Uruguay – Ghána 1-1 (Forlán 55. ill. Muntari 47.) – 11-esekkel 4-2

Highlights Ghana1-1 Uruguay

Perry | MySpace Video

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik