Élet-Stílus

A vb miatt nem dolgoznak a hollandok

A Brazília elleni negyeddöntő előtt óriási szabadságolási hullám söpört végig Hollandián, mindenki a meccsre készül.

A Reuters szerint a holland dolgozók negyven százaléka szabadnapot vett ki péntekre, vagy rövidített munkaidőben dolgozik.

A holland ING bankra hivatkozó angol hírügynökség szerint mindez érthető, mint ahogy az is, hogy a hollandiai pubok, kocsmák, és a kivetítővel rendelkező kiszolgáló egységek igencsak méretes vendégseregre számíthatnak.

A holland szurkolók már a Szlovákia elleni, 2-1-gyel zárult meccs alatt is elözönlötték a sörözőket, ám a nyolcaddöntőhöz képest akár ötven százalékos lehet az emelkedés; nem utolsó sorban a nagy rivális Brazília miatt. Amszterdamban például feloldották a korábbi tiltást, így két helyen lesznek óriáskivetítők; a nagyobbik – a Múzeum téren – akár tízezer érdeklődőt is vonzhat.

A drukkerek oroszlánrésze, mintegy 56 százaléka, a felmérések szerint inkább hazai környezetben, otthonában követi majd nyomon a péntek délutáni találkozót, míg a sztahanovisták száma mindössze hét százalékra rúg – azaz ennyien igyekeznek munka közben informálódni a derbi állásáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik