Élet-Stílus

Ki védi meg a gyerekeket?

Erőszak, szex és veszélyes alakok: az interneten könnyen hozzáférhető a gyerekeknek mindaz, amitől a való világban szüleik védik őket meg.

Szakértők és honlapok százai foglalkoznak azzal az egyre nagyobb problémával, amit az internetező gyerekek jelentenek. Ezek szerint a kiskorúak komoly veszélynek vannak kitéve az interneten, amit a szüleik a legtöbb esetben nem vesznek komolyan.

Az Európai Unió rájött, hogy sok szülőnek segítségre van szüksége ahhoz, hogy felismerje, gyermeke a világhálón ugyanazoknak a veszélyeknek lehet kitéve, amiktől a való világban igyekszik megóvni. Éppen ezért útjára indították a klicksafe.de honlapot (magyarra fordítva: kattints biztonságosan), melynek célja, hogy rádöbbentse a szülőket és persze az internetező gyerekeket is: a való életben nem mindenki az, aminek az interneten látszik.

A klicksafe.de oldalon ez a videó fogadja az érdeklődőket: arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy kivel találkozhat és “barátkozhat” egy kiskorú az interneten, ha szülei nem figyelnek rá oda kellőképpen:

Ajánlott linkek:

A klicksafe.de oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik