Élet-Stílus

Kapitánycsere az ázsiai vb-szereplőknél

A vb-n 16 közé jutott japán és dél-koreai válogatott élére is új szövetségi kapitány kerül.

Mindkét ázsiai válogatott – a 2002-es közös rendezés mellett először – bejutott a 16 közé a dél-afrikai vb, így a helyi szövetségek elégedettek voltak a kapitányok teljesítményével, ők azonban nem kívánják meghosszabbítani a szerződéseiket.

Huh Dzsung Mu, a dél-koreaiak szakvezetője főleg a különböző internetes fórumokon kapott számtalan kritika miatt döntött úgy, hogy veszi a kalapját. „A családom sokat szenvedett az elmúlt időszakban, szeretnék velük lenni, és pihenésre, feltöltődésre van szükségem” – magyarázta Huh Dzsung Mu, akinek felesége az egyik dél-koreai újságnak megerősítette, hogy a családot nagyon megviselték a férjét ért igazságtalan kritikák.
Huh Dzsung Mút bántották a kritikák (MTI/EPA)

Huh Dzsung Mút bántották a kritikák (MTI/EPA)

Japán kollégája is más elfoglaltságot keres magának, és újságíróknak közölte: „Nem kívánok a labdarúgással foglalkozni a továbbiakban, a szövetség hiába próbált meg maradásra bírni, erről nem is kell többet beszélni”. A távozó Okada Takesi megüresedett helyét korábbi argentin kapitány foglalhatja el. A japán szövetség kívánságlistáján José Pekerman és Marcelo Bielsa neve szerepel. Utóbbi Chile szakvezetőjeként ugyancsak érdekelt volt a nyolcaddöntőben a dél-afrikai vb-n, csapatát Brazília búcsúztatta el.

„A tapasztalat, a tudás természetesen fontos szempont, de a jelölt személye és Japán iránti szenvedélye szintén meghatározó lesz a döntésnél, amelyet nem akarunk elkapkodni” – mondta Hara Hiromi, a japán szövetség technikai igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik