Élet-Stílus

Van Gaal: gyertek haza ludaim!

A Bayern München szakvezetője nem bánná, ha játékosai idő előtt térnének haza a világbajnokságról.

A Bayern München már bő egy hete megkezdte a felkészülést a következő idényre, ám a bajorok szakvezetője, Louis van Gaal csak a keret bő felére számíthat – a játékosok egy része ugyanis a világbajnokságon szerepel, nem is rosszul. A holland ugyanakkor meglepő kijelentést tett – ő bizony nem bánná, ha övéi idő előtt befejeznék a dél-afrikai tornát.

Bár a szakvezető szerint a felkészülés egyelőre a kijelölt tempóban zajlik, már várja, hogy legjobbjaira is számíthasson. A német játékosokon kívül a hollandok (Mark van Bommel, Arjen Robben, illetve részben Edson Braafheid), valamint az argentin Martin Demichelis is versenyben van még.

„Az edzéseken minden a legnagyobb rendben, pedig egyelőre a kulcsjátékosaink nagy többsége hiányzik. A tartalékok egy része csak most ismerkedik a játékfilozófiámmal, szerencsére a tapasztaltabbak – Altintop, Olicés Pranjic– segítik a fiatalokat” – értékelt a klub hivatalos honlapjának nyilatkozó szakember. „Remélem, hogy a Bayern játékosai jól szerepelnek a vb-n, ám felemás érzés ez, hisz a klub szempontjából az lenne a legjobb, ha minél hamarabb hazaérnének – a jó felkészítés ugyanis a jó idény alapja.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik