Élet-Stílus

Tényleg boldogít a pénz?

Elégedettebbek az életükkel a tehetősek, de nem csak ez dönti el, hogy valóban boldogok-e – derül ki a Gallup világméretű közvélemény-kutatásából.

A Gallup arra volt kíváncsi, hogy az emberek boldogságérzetében mekkora szerep jut a vagyoni helyzetnek, ezért 2005 és 2006 között világméretű felmérést végzett. Összesen 132 ország 136.000 lakosa válaszolt a főleg telefonon és a fejlettebb országokban személyesen feltett kérdésekre: miután beszámoltak az anyagi helyzetükről egy 0-10-ig terjedő skálán értékelniük kellett az életminőségüket is.

A válaszok kiértékelése után a szakértők rámutattak, hogy a többség annál elégedettebb az életével, minél nagyobb a személyes és a nemzeti jövedelem, ettől függetlenül kiderült az is, hogy a pozitív érzések olyan tényezőkkel is összefüggenek, mint a megbecsülés és a munkavégzés öröme. Ed Diener, a Gallup egyik vezető kutatója elmondta, hogy bár igaz, hogy a gazdagok elégedettebbek, de a vagyon még ezzel együtt sincs akkora hatással arra, mennyire élvezzük az életünket, mint gondoltuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik