Élet-Stílus

Ikszeltek a magyar kupacsapatok

A Győr és a Zalaegerszeg döntetlent játszott a Nitra, illetve az FK Tirana vendégeként a Európa Liga-selejtező első fordulójának odavágóján.

A bajnokságban harmadik Győr Nyitrára látogatott. A kiegyenlített első félidő során váratlanul szerzett vezetést a hazai csapat egy szabadrúgást követően. A gól után a győriek átvették a kezdeményezést és Kink távoli lövésének köszönhetően sikerült egyenlíteniük a szünetig. A folytatásban a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, de a nyitraiak dolgoztak ki több helyzetet. Kink hatalmas góljával a vendégek fordítani tudtak, ám a hajrában a csereként beállt Sloboda egyenlített, így igazságos döntetlen született.

Az FK Tirana-ZTE meccsen nem esett gól. Az első félidőben gyakorlatilag nem kerültek veszélybe a kapuk, kiegyenlített találkozón eseménytelen játék zajlott a pályán. Szünet után rögtön egy kapufával nyitott a Tirana, amely helyzetei alapján a második félidőben veszélyesebben futballozott, viszont a gól nélküli döntetlen a ZTE számára kedvezőbb.

Amennyiben a Győri ETO FC továbbjut a selejtező első fordulójából, úgy a következő körben a kazah Atyrau vár rá, a ZTE pedig sikere esetén a holland Utrechttel találkozik.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
FC Nitra (szlovák)-Győri ETO FC 2-2 (1-1)
Nyitra, 3000 néző, v.: Sztamatisz (ciprusi)
Gól: Tóth M. (14.), Sloboda (80.), ill. Kink (39., 58.)
Nitra: Hrosso – Kasprák, Tóth M., Kolmokov, Glenda – Valenta (Kolár, 56.), Stetina, Lesko, Balis (Sloboda, 71.) – Hodur, Simonek (Mikus, 46.)
Győr: Sánta – Tokody, Djordjevics, Sztaniszics, Szabó O. (Völgyi 74.) – Koltai (Csetkovics, 63.), Fehér Z., Pilibaitis (Copa, 33.), Kink – Nicorec – Alekszidze

KF Tirana (albán)-Zalaegerszegi TE 0-0
Tirana, 1500 néző, v.: Crangle (északír)
Tirana: Lika – Sina, Pashaj, Osmani, Lila – Ahmataj, Lilaj, Hajdari (Malindi, 58.), Karabeci – Pejic (Bicaj, 87.), Plaku
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovics, Panikvar – Szalai, Máté (Magasföldi, a szünetben) – Rajcomar, Kamber, Illés (Horváth A., 79.) – Pavicsevics

Ajánlott videó

Olvasói sztorik