Élet-Stílus

Így jósol a polip – videó

A vb egyik sztárja egy polip, amely a németek valamennyi meccsének végkimenetelét eltalálta. Nézze meg videón, hogy miképp jósol Paul.

Az oberhauseni topikárium kétéves polipja nagyszerű jósnak bizonyult, hiszen előre „megmondta”, hogy a németek legyőzik az ausztrálokat, a ghánaiakat és az angolokat, és a szerbek elleni vereséget is eltalálta. Az állat Németországban egyre népszerűbb, s hisznek neki: az egyik szurkoló elárulta, egészen addig tartott a szombati, Argentína elleni negyeddöntőtől, amíg ki nem derült, Paul ismét a németek sikerét jósolta meg.

Más kérdés, hogy a jóslás csaknem 45 percet vitt igénybe, míg az angol-meccs előtt két perc alatt végzett, ebből pedig sokan azt a következtetést vonták le, hogy esetleg tizenegyesek döntenek.

A jóslás a következőképpen zajlik: a küzdő felek zászlóival megjelölt két urnát – melyeket egy rúddal leengednek Pualnak -, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által előre meghatározott pályaválasztói sorrendben teszik egymás mellé, s azokban egyforma kagyló van. Az csapat lesz a győztes, amelyik urnájából Paul elveszi a táplálékot.

Jelen esetben – ismét – a német.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik