Élet-Stílus

Vb-morzsák: Cacau nem játszhat

Cacau nem játszhat az argentinok ellen, edzője úgy véli, a szombati rivális nyeri a világbajnokságot. A játékvezetők is üdvözölnék a hibákat kiküszöbölő videobírót. Nelson Mandela (képünk) ott lehet a vb-döntőn; a hollandok is szeretnének ott lenni. Rövid vb-hírek.

Godin nem játszik Ghána ellen
Oscar Tabarez, az uruguayi válogatott szövetségi kapitánya már két nappal a Ghána elleni vb-negyeddöntőt megelőzően kijelölte kezdőcsapatát, melyben nem kapott helyet a sérült Diego Godin. Az uruguayi hátsó alakzat fontos pillérét a Dél-Korea ellen 2-1-re megnyert szombati nyolcaddöntő szünetében kellett lecserélnie a szakvezetőnek, aki csakúgy mint akkor, most is Mauricio Victorinónak szavaz bizalmat Godin helyén.

Cacau játéka kétséges

Cacau nem épült fel izomsérüléséből, így szombaton várhatóan nem léphet pályára a német válogatottban az argentinok elleni negyeddöntőben. Cacau még a múlt héten sérült meg egy edzésen, s ezért már az angolok ellen 4-1-re megnyert nyolcaddöntőt is kihagyta, s szinte biztosan ismét Miroslav Klose helyettesíti majd a kezdőcsapatban, aki így 100. alkalommal öltheti magára a német nemzeti együttes mezét.

Löw szerint Argentína a favorit
Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya, Argentína csapatát tartja a legesélyesebbnek a végső győzelemre. A német és az argentin együttes szombaton éppen egymással találkozik a negyeddöntőben, s ezzel kapcsolatban azt mondta Löw, hogy a szoros mérkőzés lesz, amelyen kis különbségek fognak dönteni.
“Argentína remek védelemmel és az egész torna egyik legjobb támadósorával rendelkezik. Nem csak Lionel Messi az egyetlen nagyszerű labdarúgójuk. Azonban úgy hiszem, sikerült megtalálnunk az együttes gyenge pontjait”.

A játékvezetők készek a videobíró alkalmazására

A vb játékvezetői nyitottak a videobíró bevezetésére. Órákkal azután, hogy Joseph Blatter, a FIFA elnöke kedden elnézést kért a vb-n történt bírói tévedésekért, és bejelentette, hogy jövő hónapban napirendre tűzik a videobíró alkalmazásának kérdését, a sípmesterek közleményben jelezték: készen állnak a technológia használatára.
“Nyitott vagyok minden olyanra, ami csökkenti a hibalehetőségeket – mondta Howard Webb angol játékvezető.
A keddi edzésen – személyes okokra hivatkozva – sem az angol-német meccsen hibázó uruguayi Jorge Larrionda, sem az argentin-Mexikói találkozón bakizó olasz Roberto Rosetti nem jelent meg.

Mandela ott lehet a döntőn
Várhatón megjelenik a világbajnokság döntőjén Nelson Mandela, az ország első színes bőrű elnöke. A 91 éves politikus – akinek szándékát Bheki Cele dél-afrikai rendőrfőnök is megerősítette – dédunokája halála miatt mondta le a részvételt a június 11-én rendezett nyitóünnepségen. A Nobel-békedíjas Mandela sokat lobbizott azért, hogy Dél-Afrika elnyerje a rendezés jogát, s első afrikai országként adhasson otthont a futball-vb-nek.

A cél az aranyérem
Hatalmas kihívásnak nevezte a brazilok elleni negyeddöntős összecsapást Bert van Marwijk, a hollandok. Noha a dél-amerikai alakulatot szinte legyőzhetetlennek tartja a szakvezető, kedden kijelentette, hogy saját csapának nem változott a célkitűzése, továbbra is világbajnok akar lenni.
“A braziloknak van egy hat játékosból álló, lenyűgözően működő védelme, illetve négy olyan támadója, aki bármikor képes a gólszerzésre. A vb kezdete óta először, nem mi leszünk az esélyesek” – fogalmazott a tréner, aki hozzátette, hogy egyetlen cél eléréséért vannak itt, ez pedig a végső győzelem. „Hinnünk kell magunkban és abban, hogy nyerhetünk. Azt hiszem, a holland válogatottal egyébként is mindenkinek számolnia kell.”
A holland-brazil negyeddöntőre pénteken 16 órától kerül sor Port Elizabeth-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik