Élet-Stílus

Deco otthagyja a válogatottat

Nem szerepel többet a dél-afrikai világbajnokság nyolcaddöntőjében kiesett portugál labdarúgó-válogatottban Deco, a csapat középpályása.

A 32 éves, brazil származású futballista a tornán egyetlen csoportmérkőzésen, az Elefántcsontpart elleni 0-0 alkalmával kapott 62 percnyi lehetőséget Carlos Queiroz szövetségi kapitánytól, aki a keddi, spanyolok elleni, 1-0-s vereséggel végződött összecsapáson sem számított rá.

“Személyes okok miatt sajnos nem fogok többet pályára lépni a nemzeti csapatban – jelentette be szerdán döntését Deco. – Ennek ellenére Portugáliának mindig is külön helye lesz a szívemben.”

A középpályást 2003 márciusában honosították, s ez komoly beszédtémát jelentett Portugáliában, a 2004-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon való bevetése pedig nagy vihart kavart. Akkor többek között az azóta már visszavonult Luis Figo is ellenezte Deco szerepeltetését, mondván, inkább annak az országnak a válogatottjában kellene futballoznia, ahol született. Figo ehhez hozzátette, hogy szerinte a honosított játékosok aláássák a csapatszellemet.
A 2008 óta az angol Chelsea-ben légióskodó irányító – a kritikák ellenére – az elmúlt hét évben 75-ször húzhatta magára a portugál címeres mezt, s öt gólt szerzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik