Élet-Stílus

David Silva Angliába igazolt

A spanyol szélső középpályás képviselői megfelelőnek tartották a Manchester City ajánlatát. A 24 esztendős Silva négy évig a Cityé, a klubváltás azt követően válik hivatalossá, hogy a játékos a vb után átesik az orvosi vizsgálatokon.

Silva távozása idő kérdése volt, az összeroppanó-félben lévő, hatalmas adósságokat maga előtt görgető Valencia ugyanis kiárusítja értékeit – David Villa és Juan Mata (mindkettő Barcelonába) már korábban távozott a klubtól. A játékos a Valenciában nevelkedett,

„Itt az ideje annak, hogy új kihívásokat keressek” – árulta el a Reutersnek nyilatkozó, jelenleg a válogatottal Dél-Afrikában tartózkodó, valenciai nevelésű labdarúgó. „Korábban is figyelemmel követtem az angol labdarúgást, így külön öröm, hogy a világ legerősebb bajnokságának tartott Premier League-ben szerepelhetek. Remélem, sok sikert érünk majd el közösen.”

A City már több százmilliót áldozott új játékosokra a dúsgazdag Manszur sejk 2008-as érkezése óta. Ám a nagyvonalú költekezés ellenére a manchesteriek eddig még nem tudták megközelíteni a dobogót – idén ötödikek lettek -, s így a Bajnokok Ligája-indulás is várat magára. A klub utoljára 1968-ban ünnepelhetett bajnoki címet.

A City menedzsere, Roberto Mancini úgy véli, Silva „komoly tetteket hajthat végre”:
„David Silva az egyik legjobb középpályás ma Európában. Érkezése azt is jelzi: a mi csapatunk vonzó célpont a legjobb futballisták számára is, és bízom benne, hogy joggal aspirálunk a bajnoki címre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik