Élet-Stílus

Cruyff nem kíváncsi a brazilokra

Az egykori világklasszis nem fizetne azért, hogy a brazilokat láthassa.

Az Ajaxés a Barcelona egykori játékosa és edzője szerint a brazilok játéka minden, csak szemet gyönyörködtető nem. A katalánok tiszteletbeli elnökét nem győzték meg a látottak, még a Chile elleni 3-0-s győzelem sem. Szerinte Carlos Dunga együttese megnyerheti ugyan a tornát, mély nyomokat viszont aligha hagy az emberek emlékezetében.

A dél-amerikaiak stabil védekezésre koncentráló futballja miatt Johan Cruyffúgy véli, Brazília saját hagyományaival fordult szembe, az eredményesség miatt feláldozva azt a stílust, amiért annyian szerették.

„Nem fizetnék azért, hogy ezt a brazil csapatot láthassam. Nézem őket, s eszembe jut Gerson, Tostao, Falcao, Zico és Socrates. Aztán látom Gilbertót, Melót, Bastost, Julio Baptistát. Hol a brazil mágia?” – tette fel a kérdést a The Mirrornak nyilatkozó holland. „Értem én Dungát, de miért nincs egy igazi irányító a csapatban? Ezzel a brazilok olyanok mint a vb-mezőny bármelyik csapata.”

A brazilok legközelebb Hollandiával játszanak Port Elizabeth-ben. A hollandok négyből négy nyert mérkőzés után veszik fel a harcot a dél-amerikaiakkal, s az elemzők szerint az ő játékuk is inkább takarékos, mintsem szemet gyönyörködtető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik