Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: nagyszerűek a bírók?

Kaká szerint a brazil válogatott meg sem áll a döntőig; betörtek a FIFA irodájába; a főbíró elégedett a játékvezetéssel. Hírek Dél-Afrikából.

Kassai maradhat

Kassai Viktorra is számít a FIFA a világbajnokság további szakaszában. A szervezet kedden 19-re szűkítette a bírói keretet, amelyben a magyar spori neve is megtalálható.

Kaká: irány a döntő!

Brazília a döntőig menetel – állítja Kaká, a dél-amerikaiak aranylabdás középpályása: „Nagyon taktikusan játszunk, és kijelenthetjük, hogy meccsről meccsre fejlődünk. Így képzeltük el előzetesen a vb-szereplésünket, s már nem állunk meg a döntőig.”

Betörők jártak a FIFA-nál

Ismeretlen tettesek kirabolták a nemzetközi szövetség (FIFA) főhadiszállását, továbbá a rendészeti miniszterhelyettes otthonát is. A Johannesburg elővárosában, Sandtonban berendezett FIFA-központból a vb-trófea hét másolatát, valamint két mezt tulajdonítottak el. A miniszterhelyettestől elektromos készülékek tűntek el.

A főbíró elégedett

Miközben Joseph Blatter, FIFA elnöke egyre nyitottabb a videobíró bevezetésére, a szakmai bizottság vezetője elégedett a játékvezetéssel. „Nagyszerűen teljesítenek a kollégák, 54 mérkőzésen négy-öt hibás ítélet született” – így Jose Maria García Aranda.

Telt ház a brazil-hollandon

Valósággal megrohamozták a szurkolók Port Elizabethben azt az árusítóhelyet, amely a brazil-hollandra kínált belépőket. Így biztosan telt ház előtt játszhatnak a csapatok.

Szükség van a videobíróra

A vb-n látott bírói hibák egyértelműen rámutattak arra, hogy valamiféle technikai újítást be kell vezetni a futballban – véli Carlos Queiroz, a portugál válogatott szövetségi kapitánya. „A futballnak azonban haladnia és fejlődnie kell a korral, azaz muszáj lesz a technikát a bírók segítségéül hívni” – magyarázta a portugálok szakvezetője.

Argentin középpályás a Realban

Hatéves szerződést kötött a Real Madrid Angel di Maríával, az argentin válogatott középpályásával. A Benficától érkező 22 esztendős futballista a május végén kinevezett új vezetőedző, a portugál José Mourinho első igazolása, az ő kérésére kerül Madridba.

Vb-szereplő játékosokat igazolt a Tottenham

A Premier Legue-ben szereplő, és a Bajnokok Ligájában is érdekelt Tottenham Hotspur megegyezett Simon Kjaer és Edinson Cavani vételárával a Parelmóval, így a dél-afrikai világbajnokság után mindkét játékos az angol csapatban folytatja a pályafutását. A londoni klub összesen 35 millió euróért szerezte meg a dán és az uruguayi labdarúgót.

Walter Samuel meggyógyult

Az argentin védő Dél-Korea elleni csoportmérkőzésen sérült meg a térdén, s emiatt a görögök és a mexikóiak elleni találkozót is kihagyta. Hétfőn azonban teljes értékű munkát végzett azokkal a játékosokkal, akik nem szerepeltek a Mexikó ellen 3-1-re megnyert nyolcaddöntős mérkőzésen, így a következő meccsen visszatér a kezdőcsapatba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik