Élet-Stílus

TOP 10: Maradona emlékezetes vébé-momentumai

Az argentin válogatott nemrég jutott a negyeddöntőbe, az isteni Diegoról azonban máris készült egy összeállítás.

Az európai szaklap, a goal.com vette górcső alá az Albiceleste szövetségi kapitányát, tíz emlékezetes, a világbajnoksághoz kapcsolódó eseményt kiemelve.

10.: Maradona álma

Nem kis felháborodást váltott ki az ikon azon döntése, mely szerint kihagyja az ország emblematikus játékosát, az Interrel triplázó Javier Zanettit a világbajnoki keretből. Helyette Ariel Garcet nevezte a tornára, döntését pedig azzal magyarázta, hogy álmában Argentína megnyerte a vébé-trófeát, és egyedül a 30 éves védő nevére emlékezett.

9.: A Milito-kérdés

A már említett Zanettin kívül Esteban Cambiassót is otthon hagyta a legenda, a 23-as keret kihirdetése előtt pedig sokan úgy vélték, Diego Milito is kimarad az utazók közül. A támadó végül túlélte a szűkítést, Maradona pedig azt nyilatkozta az esettel kapcsolatban, hogy ő volt az egyetlen, aki hitt a játékosban, a közvélemény azonban félreértelmezte a szándékait.

8.: Az elgázolt operatőr

Amikor Don Diego hivatalosan is kihirdette vébé-keretét, a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló létesítmény parkolójában áthajtott egy kamerás lábán Minijével. Ezt követően a szakembernek állt feljebb, mondván, minek teszi oda az operatőr a lábát, ahol épp el akar menni.

7.: Mehet a szex!

Sok szövetségi kapitánnyal ellentétben az argentinoknál engedélyezett a szex a vébé ideje alatt, de mint azt a csapat orvosa elmondta, akinek van párja, az zavartalanul élhet nemi életet.

6.: Meztelen futás

Maradona a világbajnokság előtt ígéretet tett arra, hogy amennyiben az Albiceleste lesz a végső győztes, úgy meztelenre vetkőzve körbefutja az Obeliszket Buenos Aires központjában.

5.: „Tudjuk, milyenek a franciák”

Maradona a Jabulani kapcsán mondta az UEFA francia elnökének, hogy próbálja ki a labdát. Ezt követően odabökött a gallnak. „Én már nem lepődöm meg Platinin, mindig is távolságtartóak voltunk egymással. Hello, szia – ennyi a kapcsolatunk. Mindannyian tudjuk, milyenek a franciák, Platini is francia, azt hiszi, ő különb mindannyiunknál.”

4.: Vesztesek, sorakozó!

A világbajnokságot megelőző edzések egyikén egy kamera érdekes csapatépítő tréninget rögzített: az argentin csapat játékosai egymás elleni játékkal készültek a tornára. A foglalkozás végén Maradona a vesztes fél tagjait felsorakoztatta a gólvonalon (a sógor, Kun Agüero sem úszta meg), míg a győztesekkel 16-ról sortűz alá vetette őket.

3.: Még mindig a nőket szereti

A Dél-Korea elleni 4-1-es sikert követő sajtótájékoztatón az egyik újságíró azt kérdezte Maradonától, hogy miért csókolgatja folyamatosan a játékosait. Íme a válasz: „még mindig a nőket szeretem. Nem lettem meleg. Mostanában Veronicával szoktam randizni, ő egy 31 éves szőke. Szeretek gratulálni a játékosaimnak, ha jó meccset játszanak, ez egy visszaigazolás.”

2.: Szópárbaj Pelével

A Fekete Gyöngyszem azt találta mondani a vébé előtt, hogy szerinte Maradona csak a pénz miatt ült le az argentin kispadra. El Pelusa erre nemes egyszerűséggel annyit felelt, hogy a brazilnak ideje lenne visszatérnie a múzeumba.

1.: Az a bal láb…

Sokan, köztük maga Maradona is kritizálta a Jabulanit, ám egy másik leleményes operatőr lencsevégre kapta az argentint, amint az edzéseken kapura lődöz a játékszerrel. A 49 éves szakembernek úgy tűnt, semmi gondja nem akadt a labdával, amit gyönyörű röppályán tekert a hálóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik