Élet-Stílus

Özil katalán lesz?

A dél-afrikai világbajnokságon több játékos is berobbant az európai köztudatba – közülük viszont eddig még senki sem ért el olyan "gazdasági" hatást, mint a németek új irányítója.

A mindössze 21 esztendős Mesut Özilért angol, olasz és spanyol klubok marakodnak, az elmúlt év két BL-győztesével az élen.

A Werder Bremen csapatánál 2011-ig elkötelezett, de májusban a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát elutasító középpályás iránt eleinte az angol csapatok érdeklődtek, ám szép lassan a „kontinentális nagyok” is célkeresztbe vették.

A Paul Scholes egyre közelgő visszavonulása miatt irányítót kereső Manchester United mellett a Ballack és Deco pótlásán gondolkodó Chelsea-nél, valamint az „örök vásárló” Manchester Citynél is felmerült Özil neve. A három szigetországi klub közül a londoniak tűnnek kitartóbbnak, ám a „kékeknél” az sem kizárt, hogy a fiatal nyolcas helyett idősebb csapattársára, a Real Madrid által is megkörnyékezett Bastain Schweinsteigerre esik a választás (más kérdés, hogy a játékosai eladásától mereven elzárkózó Bayern elengedi-e).

A latin csapatok közül előbb a Bajnokok Ligája győztes Inter vezetősége jelezte, hogy mindent megtesznek azért, hogy Özil a San Siróban folytassa a karrierjét (pláne amiatt, hogy a több vasat is a tűzben tartó Manchester United Sneijder körül „legyeskedik”), majd az új csapatot építő Juventus főnöksége is társult. A 2010-es BL-győztes mellé csatlakozott a 2009-es első is: a Barcelona is szeretné megszerezni a tehetséges irányítót (ebben az esetben a katalánok nem fizetnék ki a Cesc Fabregasért kért horribilis összeget).

A SportItalia úgy értesült, az európai nagy klubok amolyan aukciós vetélkedésben bíznak: megpróbálják majd túllicitálni egymás ajánlatát. Özil kivásárlása ugyanis meglepően alacsony „kikiáltási árról” indul, mivel lejár a szerződése, a Werder 15 millió eurót remél az eladásából – összehasonlításként az Özillel szemben a 2009-es U21-es Eb-n és a dél-afrikai vb-n is alulmaradó James Milnert 28 millióért árulja az Aston Villa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik