Élet-Stílus

Kaká: most már a döntőig menetelünk

Az aranylabdás középpályás szerint a Chile elleni nyolcaddöntőben győztes Brazília a döntőig menetel majd.

“Nagyon taktikusan játszunk – mondta a Real Madridban légióskodó futballista. “Chile ellen ezt sikerült is bemutatnunk, és kijelenthetjük, hogy meccsről meccsre fejlődünk. Így képzeltük el előzetesen a vb-szereplésünket, s már nem állunk meg a döntőig.”

Dunga, a játékosként 1994-ben világbajnok szövetségi kapitány korábban már elmondta, hogy a Selecao pontos, modern formába öntött, szemet gyönyörködtető módon játszik majd a tornán.
“Amit Chile ellen láthattak, az nem a mai napon kidolgozott taktika – nyilatkozott a sikerrel megvívott nyolcaddöntő után a szakvezető. – Ez az elmúlt három és fél év kemény munkájának gyümölcse.”

A tréner kitért arra is, hogy a második csoportmérkőzésen két sárga lapja miatt kiállított, s ezért egy összecsapásra eltiltott Kakát ismét sárga lappal büntette a játékvezető. A szankciót maga az érintett is érthetetlennek nevezte. “Teljesen sima szabálytalanság volt, ráadásul az első, amit ezen a találkozón elkövettem – mondta Kaká. “Nem értem, hogy a bírók miért utaznak rám, mindenesetre aggódtam, nehogy még egy lapot kapjak. Akkor ugyanis nem játszhattam volna a negyeddöntőben, pedig mostantól már senki sem hiányozhat a csapatból.”

A brazilok pénteken 16 órától az eddig százszázalékos holland csapattal mérkőznek a negyeddöntőben.

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik