Élet-Stílus

Aragones: Portugália félelmetes!

A spanyolok Eb-győztes szakvezetője szerint nagyon kell figyelni a portugálokra.

Az Európa-bajnok Spanyolország kedden Portugáliával harcol a negyeddöntőért, s bár a La Roja az esélyese a párharcnak, a válogatott egykori szövetségi kapitánya, Luis Aragones szerint a portugálok elleni meccs borzasztóan nehéznek ígérkezik. Ha a spanyolok elevsztik a labdát, figyelniük kell, különben Ronaldóék megbüntethetik őket.

A Marcának nyilatkozó szakember óvatosan fogalmazott az esélyekkel kapcsolatban, kiemelve, hogy a formát tekintve a portugálok előrébb állnak mint riválisaik.

„Nem vagyok túlontúl optimista, ugyanis Portugália kiváló. Nagyon nehéz lesz. A portugálok kirobbanó formában vannak, Spanyolország is javult, de csak lépéséről lépésre. A mi erősségünk a labdabirtoklás, s ha a portugálok rájönnek arra, hogyan vegyék el tőlünk a labdát, nagy bajba kerülhetünk.”

Az Eb-győzelem sikerkovácsa ugyanakkor azzal egyetértett, hogy a spanyolok gyakorlatilag ugyanazt a játékerőt képviselik mint évekkel korábban – a baj az, hogy Ronaldóék erősödtek az elmúlt két évben.

„Spanyolország gyakorlatilag ugyanaz a minőség mint két éve. Egyelőre a játék még nem tökéletes, de közelít ahhoz. A védelmet tekintve Portugália szinte hibátlan, támadásban talán nem, de láttuk, hogy hamar odaérnek a kapu elé. Cristiano Ronaldo pedig óriási. Akár egyedül is megnyerhet egy mérkőzést, és ő is kezd belelendülni.”

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik