Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: távozott a francia elnök

A zimbabwei 100 billiós bankjegy a vb-re érkező szurkolók legkeresettebb emléktárgya; a gyenge szereplés miatt távozott a francia szövetség elnöke; a német csapat győzelmét félmillióan ünnepelték Berlinben. Rövid hírek.

Félmillióan ünnepeltek

A német főváros szívében, a Brandenburgi kapunál, valamint az Olimpiai Stadionnál felállított hatalmas kivetítők előtt több mint félmillióan ünnepelték az Anglia felett aratott fölényes, 4-1-es győzelmet. Angela Merkel kancellár a mérkőzés lefújása után szinte azonnal gratulált a válogatottnak, amely Argentína ellen folytatja a dél-afrikai vb-n.

Antics maradna

Annak ellenére nem kíván lemondani posztjáról Radomir Antics, a szerbek szövetségi kapitánya, hogy csapata a csoportkör után kiesett vb-n. A tréner hétfőn azt nyilatkozta, hogy jövőjét továbbra is a nemzeti együttesnél képzeli el és már az Eb-selejtezőkre készül. A szerb szövetségben azonban nem ragaszkodnának ehhez…

Távozott a francia szövetség elnöke

Lemondott posztjáról Jean-Pierre Escalettes, a francia szövetség elnöke a válogatott dél-afrikai világbajnokságon nyújtott csalódást keltő teljesítménye után.A sportvezető hétfői közleményében kötelességének nevezte, hogy leköszönjön a szervezet éléről.

A 100 billiós bankjegy

A zimbabwei 100 billiós bankjegy lett vb-re érkezett turisták egyik legkeresettebb emléktárgya. A vb-házigazda szomszédjánál nemrég óriási infláció ment végbe, melynek mélypontján Robert Mugabe elnök 100 000 000 000 000 zimbabwei dollár értékű papírpénzt hozatott forgalomba, amiből egy fél kenyeret lehet kapni Zimbabwében.

Új világbajnokság kezdődött

Juan Mata, a spanyolok fiatal csatára csatlakozott azokhoz, akik szerint a nyolcaddöntővel „egy másik világbajnokság” kezdődik, amelyen már minden hiba végzetes lehet. „Ha éppen nincs jó napod, nagyon gyorsan kieshetsz. Tisztában vagyunk azzal, hogy a portugálok elleni mérkőzés nem lesz egyszerű” – mondta Mata.

Van még jegy

Még 2750 jegy kapható a vb hátralévő négy nyolcaddöntőjére. A hétfői Hollandia-Szlovákia és Brazília-Chile mérkőzésre egyaránt 500 belépő vár gazdára a pénztárakban. Ami a nyolcaddöntők zárónapját illeti, a kedden sorra kerülő Paraguay-Japán találkozóra 750, a Spanyolország-Portugália meccsre pedig ezer szurkoló juthat még be.

Gerrard: nyerhettünk is volna, ha…

Steven Gerrard, az angol csapat kapitánya a Frank Lampard gólját (a labda a felsőlécről a vonal mögé pattant) elnéző játékvezető és asszisztens nyakába varta a kiesést, azt állította, hogy a meg nem adott gól kulcsfontosságú volt, mert arra építve az angol válogatott „talán győzni is tudott volna” a németek elleni nyolcaddöntőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik