Élet-Stílus

Méltatlankodnak a mexikóiak

Bár a mérkőzés „derbi-jellege” miatt az angol-német találkozón történtek háttérbe szorították, az Argentína-Mexikó találkozó fő eseménye is bevonul a futball-folklórba. A dél-amerikaiak lesgólja óriási felháborodást váltott ki mexikóiakban.

Csoda, hogy a meccs nem csapott át vagdalkozásba – bár a szünet alatt a játékosok közel voltak ahhoz, hogy egymásnak essenek.

A mexikóiak szövetségi kapitánya, Javie Aguirre szerint a játékvezetők ténykedése értékelhetetlen, de játékosai is követtek el hibákat – igaz, elképzelhető, hogy a kettő között fennáll az ok-okozati viszony. A 26. percben az argentinok a bő méteres lesen lévő Tévez góljával szereztek vezetést, s ez rányomta bélyegét a találkozóra, hisz az addig partiban lévő közép-amerikaiak összezuhantak, s a rutinos Osorio gyermeteg hibájából kaptak még egyet.

A második félidő már nem osztott vagy szorzott. Tévez lőtt egy gyönyörű gólt, majd Hernandez is egy majdnem ugyanolyan szépet; a továbbjutás jóval korábban eldőlt.

„Az első percekben mi játszottunk jobban” – állította a hétfő délelőtt sajtótájékoztatót tartó Aguirre. „Ám kaptunk egy mindenki számára nyilvánvalóan érvénytelen gólt, s nem sokkal ezután nagy hibát vétettek a védőink. Két mulasztás – amelynek drámai következményei lettek. Az első gól eredményeként a játékosok mentális ereje lett oda, Osorio hibája egyértelműen a koncentrálás hiányáról árulkodott. Négy év múlva viszont visszatérünk, és remélem, még jobbak leszünk”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik