Élet-Stílus

Lampard: szükség van a videobíróra

A meg nem adott góljával kapcsolatban Frank Lampard elmondta, az ilyen esetek elkerülése miatt lenne égető szükség a videobíró bevezetésére.

„Negyvenezer ember volt a stadionban, és mindenki látta, hogy gól volt, csak a bíró és az asszisztense nem. Nem is értem, miért nem?! ” – mondta Lampard a németek elleni súlyos vereséget követően. A Chelsea középpályása elmondása szerint tisztán látta, hogy a felsőlécről a gólvonal mögé pattant a labda, de igyekezett higgadt maradni, pedig – mint ehhez hozzáfűzte – majdnem szétvetette a düh, alig tudott uralkodni magán.

„Jóval később, a doppingellenőrző helyiségben aztán televíziós ismétlésben láttam, mi történt valójában, hogy nem kicsit, hanem csaknem egy méterrel volt benn a labda. Mindenki gondolhatja, mi éreztem, miután a bíró hiba nagy hatással volt a mérkőzésre.”

Lampard hangsúlyozta, pontosan az ilyen esetek elkerülése miatt lenne égető szükség a videobíróra, persze tudja, a döntéshozók korábban elvetették a bevezetésére vonatkozó ötletet: „Ez a kérdés már nem szerepel a napirenden, persze nem ártana újragondolni”.

Nem a videobíróra

Belátható időn belül nem alkalmaznak technológiai újításokat a labdarúgásban annak megállapítására, hogy a labda átjutott-e a gólvonalon vagy sem – erről döntött a sportág szabályalkotó testülete, az IFAB. A „minden maradjon a régiben” elvet valló, és ennek hangot is adó David Collins, a walesi szövetség főtitkára elmondta: „A labdarúgást emberek játsszák, úgy gondolom, a technikai újítások bevezetésével a sportág elveszítette volna a sajátos jellegét, egyúttal a varázsát is” – mondta Collins.

(Nem a sólyomszemre és az okos labdára, FN.hu, 2008.03.08).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik