Élet-Stílus

Beckenbauer: Nem kell videobíró!

A Császár szerint a hibák hoznak érzelmeket a labdarúgásba.

Bár Németország 4-1-re legyőzte Angliát a világbajnokság nyolcaddöntőjében, a mérkőzés nem csak a Nationalelf sima sikeréről marad emlékezetes. 2-1-es állásnál Frank Lampard lőtt kapura, a kapufáról lehulló labda a gólvonal mögé pattant, amit a visszajátszások tökéletesen igazoltak. A gólt azonban nem adták meg, ami sokak szerint ismét felveti a videobíró alkalmazásának szükségességét.

“A történtek ellenére, én határozottan a videobíró ellen vagyok. A partjelzőnek látnia kellett volna, hogy mi történt. Egyértelmű gól volt” – mondta a mérkőzés után Franz Beckenbauer, a németek korábbi legendás játékosa. “A labdarúgás tele van drámával, ez a sport nem tökéletes. A játékosok is sokszor hibáznak, és ez az, ami az érzelmeket hozza a játékba. Szerencsére szereztünk még két gólt, különben sokkal többet beszélnének az esetről.”

Beckenbauer korábban az angol válogatottat kritizálta játékstílusa miatt, most inkább a sajátjait dicsérte. “Szétszedtük Angliát. Egyszerűen minden szempontból jobbak voltunk.” -mondta a Császár.

Németország legközelebb szombaton lép pályára Argentína ellen, ahol már az elődöntőbe kerülés lesz a cél.

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik