Élet-Stílus

Uruguay és Ghána is a nyolcban – szombati vébé gólok

Ha lemaradtál a világbajnokság első két nyolcaddöntőjéről, fusd át összefoglalónkat.

Elkezdődött a világbajnokságon az egyenes kiesés szakasz. Ez a torna sava borsa, itt már nem nagyon éri meg számolgatni, mert arra könnyen ráfázhat az adott együttes.

Az Uruguay – Dél-Korea összecsapás nyitott meg a mérkőzések sorát, a dél-amerikai csapat pedig már nyolcadik percben megszerezte a vezetést Suarez révén egy védelmi hiba után, így az uruk megadták az alaphangot. A koreaiak az egyenlítés érdekében támadtak becsülettel, ennek a második félidőben lett meg az eredménye, Lee egyenlített.

Mind a két együttes utolsó erőtartalékait mozgósította a győzelem érdekében, Uruguay pedig Suarez Pazar lövésével 2-1-re megnyerte a meccset, ezzel elsőként kvalifikálva magát a negyeddöntőben.

Eredmény:
Uruguay – Dél-Korea 2-1 (Suarez 8., 80. ill. Lee 68.)

Uruguay v Korea Republic

Hiyat | MySpace Video

A játékosok a délutáni meccsen is pörögtek, az estiek azonban még egy lapáttal rápakoltak, főleg miután Boateng már az 5. percben bevette az USA hálóját. A Fekete Csillagok az első felvonásban tovább növelhették volna az előnyt, de látványos akcióik véén egyszer sem rezgett a háló.

Fordulás után erősödött az amerikai nyomás, majd miután Kassai Viktor jogosan büntetőt ítélt Dempsey buktatása miatt, Donovan egyenlítette ki az állást. A rendes játékidőben nem született meg a öntés, így következhetett a dél-afrikai vébé első ráadása: Asamoah Gyan lett a nyerőember, a támadót nem tudták lebirkózni a védők és közelről lőtt a kapuba, beállítva az 1-2-es végeredményt. Ghána története során először jutott a legjobb nyolcba.

Eredmény:
USA – Ghána 1-2 (Donovan 62. – büntetőből ill. Boateng 5., Gyan 93.) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik