Élet-Stílus

Élvezi Budapestet Rod Stewart

Kipihenten, igazán fiatalosan és láthatóan remek formában lépett színpadra Rod Stewart szombaton pontosan 20 órakor a fővárosi 56-osok terén a hagyományos Kapcsolat koncerten; a rocksztár a kellemes időben indult fellépés előtt a magyar futballról is érdeklődött.

“Harmadszor vagyok Magyarországon, legutóbb öt éve voltam itt, és mindig remekül éreztem magam” – mondta a skót származású 65 éves énekes, aki szombati ingyenes fellépése előtt kora este magánrepülőgéppel érkezett Budapestre, és rövid időre találkozott a sajtó képviselőivel.

Az eddig mintegy 250 millió lemezt eladott, nagy focirajongó – és Celtic-szurkoló – Stewart másfél óra beénekléssel készült a koncertre. Bár az újságírók nem kérdezhettek tőle, annyit elárult, hogy természetesen követi a labdarúgó-világbajnokság eseményeit, amelyek persze Skócia távollétében azért annyira nem hozzák lázba. Az énekes érdeklődött, hogy Magyarország melyik Európa-bajnoki selejtezőcsoportba került.

Rod Stewart a Sony Music lemezkiadótól többek között egy Puskás Öcsi által aláírt labdát kapott. Mint mondta, élénken él benne az Aranycsapat, igaz, Stewart úgy emlékezett, hogy az évszázad mérkőzése, a magyar-angol 6-2-re végződött.

A szervező T-Mobile képviselői elmondták, hogy az idei Kapcsolat koncerten is mintegy 200-300 ezer néző részvételét prognosztizálták. Stewart előtt Oláh Ibolya, Gáspár Laci, Tóth Gabi, Molnár Ferenc Caramel, Király Viktor és a Modern Art Orchestra melegítette be a közönséget.

A rocksztár legismertebb slágereit – köztük a Sailing-et, a Da Ya Think I’m Sexy?-t, a Rhythm of My Heart-ot, a Have I Told You Lately-t, a You’re In My Heart-ot, a Maggie May-t – adja elő Budapesten, de tavaly megjelent, soul klasszikusokat tartalmazó albumáról is játszik. A koncert után – várhatóan még szombaton este – Bécsbe utazik tovább.

A Kapcsolat koncert miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) forgalomkorlátozásokat vezetett be Budapesten a Hősök terén, az 56-osok terén és a Műcsarnok mögötti átkötő úton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik